Miramarska bb - Studentska sportska dvorana MARTINOVKA / Tel: +385 (1) 6170 678
 
 

O grapplingu

Grappling je hrvačka borilačka vještina koja ujedinjuje sve borilačke sportove bez udaraca (hrvanje, jiu-jitsu, judo, sambo itd.) Cilj je natjerati protivnika na predaju polugom ili gušenjem. Kako je to sport koji je nastao od više drugih, broj različitih tehnika, poteza i zahvata je iznimno velik. U slučaju da niti jedan od boraca ne uspije natjerati drugoga na predaju, pobjednik je onaj s više bodova. Bodovi se dodjeljuju za rušenja, bacanja te za određene pozicije u parteru.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Grappling

 

Termini i grupe

Termini treninga grapplinga prikazani su u rasporedu. Cure i dečki treniraju u istoj grupi. 

 

Što je sve potrebno za trening?

Dobra volja, majica, donji dio dresa i zaštitna guma za zube.
Nakon prvog treninga, ako vam se bude sviđalo, potrebno je ispuniti i u uredu predati upisni list.

 

Posebne napomene

Zahtijeva se posebno pažljiv odnos prema strunjačama. Odnos u maniri dobrog gospodara. Na strunjače se ne ide u obući. Strunjače se ne vuku po podu. Strunjače se prenose na način da se ne savijaju. Najjednostavnije i najsigurnije je da jednu strunjaču nose dvije osobe, dakle u paru, ali obavezno na način da je strunjača prilikom nošenja OKOMITA, jer ako je vodoravna onda se savija i dolazi do pucanja.
Nakon treninga strunjače se moraju uredno i lijepo složiti na predviđena mjesta. Predviđena mjesta označena su uputama u dvorani. 
Ako vidiš nekoga da se ne pridržava ovih pravila - obavezno ga upozori! 

 

Video

Nekoliko klipova s treninga ...