Miramarska bb - Studentska sportska dvorana MARTINOVKA / Tel: +385 (1) 6170 678
 
 

O Čeličenju

Čeličenje je kondicijski funkcionalni trening. Na čeličenju se radi cijeli niz vježbi i metoda kojima je cilj prevencija ozljeda, povećanje eksplozivnosti, povećanje snage, povećanje koordinacije, povećanje izdržljivosti te općenito poboljšanje funkcionalnosti tijela.

Na čeličenju se koriste medicinke, strunjače, gume, TRX-evi, bućice, olimpijski utezi, girije, kutije, itd.

 

 

Termini i grupe

Termini treninga čeličenja prikazani su u rasporedu. Cure i dečki treniraju u istoj grupi. Postoji početna i napredna grupa.

 

Što je sve potrebno za trening?

Dobra volja, tenisice, majica i dres. Tenisice bi trebale biti čvrste, neke u kojima se može brzo promijeniti smjer kretanja, tj. u kojima se može precizno prenijeti sila na podlogu bez rizika od ozljede. Tenisice za jogging ili tenisice sa velikim zračnim jastucima nisu dobre za ovaj tip treninga. Za čeličenje su dobre košarkaške, rukometne ili slične tenisice.
Nakon prvog treninga, ako vam se bude sviđalo, potrebno je ispuniti i u uredu predati upisni list.

 

Posebne napomene

Zahtijeva se posebno pažljiv odnos prema strunjačama. Odnos u maniri dobrog gospodara. Na strunjače se ne ide u obući. Strunjače se ne vuku po podu. Strunjače se prenose na način da se ne savijaju. Najjednostavnije i najsigurnije je da jednu strunjaču nose dvije osobe, dakle u paru, ali obavezno na način da je strunjača prilikom nošenja OKOMITA, jer ako je vodoravna onda se savija i dolazi do pucanja.
Nakon treninga strunjače se moraju uredno i lijepo složiti na predviđena mjesta. Predviđena mjesta označena su uputama u dvorani. 
Ako vidiš nekoga da se ne pridržava ovih pravila - obavezno ga upozori! 

 

Korisni video